Home - Home

Engaging Leadership & Employees

Management Consulting and Communication

to transform, develop and grow

muis die aangeeft om naar beneden te scrollen

SCROLL

INZICHTEN

Sociale onderhandelingen,
bouwen aan het fundament van een sterke toekomst

Breng uw onderneming naar nieuwe hoogten

Ons team brengt praktische expertise op het vlak van management, HR en communicatie, gekoppeld aan een pragmatische aanpak wat leidt tot succesvolle transformatieprojecten, constructieve sociale relaties, versterkte competenties, een sterke bedrijfscultuur, preventie van operationele risico’s, crisismanagement en geëngageerde medewerkers als belangrijke drijfveren voor goede prestaties.

Transformatie & verandering

 • Het personeel betrekken zodat het bedrijf zijn organisatie kan aanpassen, ontwikkelen en laten groeien
 • Ontwikkelen van inhoud en tools voor effectieve communicatie bij herstructurerings- en transformatieprocessen
 • In-house expertise voor het aansturen van uw herstructurering, fusie of transformatie

Business driven People Solutions

 • Competenties van medewerkers ontwikkelen om sterk presterende teams en bedrijfscultuur op te bouwen
 • Managementaanpak om de wendbaarheid te versterken en de economische prestaties en het menselijk gedrag te optimaliseren
 • Focus op de volledige cyclus – van strategie tot operationele doeltreffendheid
 • Audit van uw human resources activiteiten in functie van de business noden

Managementcommunicatie

 • Ontwikkelen of herformuleren van de missie, visie en waarden van een organisatie
 • De hele organisatie aligneren naar de visie en de waarden
 • Ontwikkelen van managementcommunicatievaardigheden voor een effectieve interne communicatie, die ook intercultureel doeltreffend is

Crisisbeheer

 • Management- en communicatieondersteuning bij het ontstaan van een crisis, met aandacht voor alle belanghebbenden
 • Mediarelaties en mediatraining
 • Crisisparaat dankzij een masterclass in crisismanagement

Sociale relaties en onderhandelingen

 • Beheersing van de onderhandelingsstrategie en -tactiek in verband met herstructureringen, fusies en acquisities, veranderings- en transformatieprojecten
 • Omgaan met sociale conflicten en leiderschap coaching
 • Opbouw van effectieve duurzame relaties met de sociale partners en een sociale cultuur
 • Opleiden van de eerstelijnsmanagers om de noden van de medewerkers beter aan te pakken

Risicobeheer

 • Beoordelen en beheren van operationele risico’s met betrekking tot transformatie- en veranderingsprojecten
 • Risicobeoordelingen om strategische opties, investeringen en structurele veranderingen mee te finaliseren
 • Assessment en opstellen van een plan om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen

Proven Success

De cijfers liegen er niet om.

Onze aanpak is er steeds op gericht om concrete en meetbare resultaten te behalen. Een voorbeeld 20.000 € tot 60.000 € per voltijds equivalent en per jaar is het bedrag van de economische waarde die verloren gaat door disfuncties in bedrijven. Het goede nieuws is dat wij u kunnen helpen om hiervan 35 % tot 50 % per jaar te recupereren.

%

contributie per werknemer

%

bevelen onze training ‘communication skills for leaders’ aan. Op basis van het evaluatieformulier van meer dan 400 deelnemers

Herstructureringen

leidde ons team in goede banen op 20 jaar tijd. De grootste omvatte 25 landen

Onderhandelingen

Meer dan 100 onderhandelingen met succes afgerond in verschillende landen

MINUTEN

Is de gemiddelde tijd waarbinnen mensen bereid zijn om zich te concentreren op wat u te zeggen heeft. Sta hier even bij stil als u uw volgende presentatie voorbereidt.

HERSENDOMEINEN

beïnvloeden onze besluitvorming. Directieleden gebruiken doorgaans maar de helft van één hersendomein en slagen er niet in om te overtuigen

CEO

uit 35 landen in Europa en Afrika volgden onze mediatraining

Minuten

is de tijd die wij nodig hebben om onze persberichten in de media te publiceren – een snelheid die van vitaal belang is voor elk crisismanagement

Onze manier van werken

voor u, met u

You will experience us as a member of your team: we share the challenges and work in close collaboration with you and your teams to achieve your objectives.

transfering expertise

Ons werkingsprincipe is het delen en integreren van onze knowhow en expertise in uw teams, zodat zij met succes hun competenties kunnen verbreden en waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.

pragmatisme

Onze klanten prijzen unaniem onze no-nonsense aanpak. Zij spreken over onze adviezen en oplossingen als ‘antwoorden geven die er toe doen’.

Wat onze klanten over ons zeggen

De reële expertise die jullie in herstructureringen hebben, is een waarachtige bijbel van do’s en dont’s. Zo konden we fouten vermijden, verloren we niets uit het oog en konden we trots zijn dat we een dermate moeilijke communicatie op de best mogelijke manier hebben aangepakt.
Communications Director

Automobielsector

Bij ons kregen 55 topmanagers en leidinggevenden van het middenkader een opleiding in communicatievaardigheden. De resultaten waren er direct. We besteden nu meer tijd aan onze kernmissie terwijl de communicatie veel verbeterd is.

CEO

Telecomsector

Als CEO zijn we goed thuis in alle economische aspecten van herstructureringen. Toch moeten we toegeven dat we, als het op communiceren aankomt, niet altijd goed uitgerust zijn om te communiceren met de gewenste impact.

Dankzij de aanpak van Square Circle leren we onze boodschappen te ontwikkelen in functie van onze doelgroep. Dit is in veel opzichten een interessante oefening. Wij moeten de herstructurering immers niet alleen aan het personeel en de medezeggenschap zien te “verkopen”, maar vaak ook aan de directie van de groep waarvan we deel uitmaken.

Dankzij de mediatraining van Square Circle ging voor mij een wereld open die ik nog niet kende. Ik kreeg dit op een paar uur tijd onder de knie dankzij een bijzonder spannende opleiding. De opleiding toont hoe je die kernboodschappen overbrengt, ongeacht de vraag van de journalist.

CEO

industriële sector

Twintig managers opgeleid voor een grote herstructurering. “Wij hebben veel medewerkers kunnen overtuigen om de veranderingen te omarmen. Jullie opleiding is van topklasse.”

CEO

farmaceutische groep in Europa

Square Circle gaf opleiding aan 25 fabrieksmanagers om hun communicatievaardigheden te verbeteren. Tot nu toe is dit onze enige opleiding waarover alle deelnemers erg positief waren, om niet te zeggen enthousiast over de methodologie en de resultaten die op zeer korte tijd werden behaald.

CEO

Automobielsector, Europa

Dankzij de professionele begeleiding en de prettige samenwerking waren wij zeer goed voorbereid om ons voornemen tot herstructurering aan te kondigen. In zo’n proces is het altijd erg belangrijk dat het iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren, en hoe en wanneer. Planning is cruciaal.

Daarnaast was het ook zeer geruststellend om voorbereid te zijn op de persaandacht. Dat was te danken aan de mediatraining voor de medewerkers die mogelijk voor de camera moesten gaan staan.

Personeelsdirecteur

Automobielsector

Landen waarin we actief zijn geweest

Map with locations where Square Circle performed missions

Referenties

Agfa Gevaert – Alliance International – Antalis – AGC Automotive Europe – Agfa Gevaert – Alcatel – Alken-Maes – Allnex – AMP, Agence et Messagerie de la Presse – APM terminals, Zeebrugge – Areva – Arjowiggins – Astellas Pharma Belgium – AstraZeneca – BARCO – BASE Company – Becton Dickinson – Bekaert – Belgonucleaire – Belmedis – British Telecom – CB Direct – Crown Plaza Brussels – Crown Cork – D’Ieteren – Damart – De Beers – Dexia – Doosan – Douwe Egberts – Duracell – Engie – Etam Belgium – Euratom – Exxon Mobil Plastics Europe – FIB Belgium – FEDEX TNT – Flint Lessines – Friesland Campina- Gemplus – General Electric Capital – General Electric IMV – General Electric Medical – General Electric Power Control – GSK – Godiva Belgium – Honeywell Europe – Henkel – Henrad – Ineos – Ingersoll Rand EMEA – Imtech – Lanxess – Lazer – L’Oréal – Lagardère Retail Travel – Liege Airport – Magotteaux – Mobil Chemical/Plastics – Nespresso – Ontex – Port of Antwerp – Pharmacia – Phibro – Pfizer Belux – Renolit – SABCA – Sabena Technics – Schulmann Plastics – Sheraton – Steigenberger Grand Hotel – Strukton Rail Belgium – Telenet – Tereos – Tessenderlo Chemie – TE Connectivity – Trigen- Tupperware – Tyco – UCB – Vesuvius – Volkswagen Forest – Wallenius Wilhelmsen…