The dedicated House of People and Communication Practices to create Impact

Advies – Tools – Inhoud – Opleidingen – Coaching – Interventies – Workshops

Ontdek onze diensten

Leiders en medewerkers engageren bij transformatie, ontwikkeling en groei

Ons team brengt praktische expertise op het vlak van management, HR en communicatie, gekoppeld aan een praktijkgerichte aanpak. Dat leidt tot succesvolle transformatieprojecten, heldere bedrijfsdoelstellingen, sterk leiderschap en bedrijfscultuur. Maar ook tot preventie en beheren van crisissen en haar communicatie, geëngageerde medewerkers als belangrijke drijvende kracht voor goede prestaties.

Onze diensten

Geen uitdaging schrikt ons af

Bekijk onze diensten

Strategische projecten succesvol implementeren

Uw hele bedrijf op één lijn brengen met de missie, visie en waarden, de communicatie van een herstructurering, overname of fusie perfect voorbereiden en uitvoeren veranderingsprojecten tot een goed einde brengen, de bedrijfscultuur en werkmethodes doen evolueren.

Lees meer

Ontwikkelen en versterken van individuen en teams

Alle menselijke facetten van uw organisatie helpen beheren. Van het scannen van teamprestaties tot het verduidelijken van rollen en verantwoordelijkheden, teams betrekken in het realiseren van veranderingen, de communicatie en leadership skills van leidinggevenden ontwikkelen en versterken, leiders helpen groeien in hun rol.

Lees meer

Preventie en beheer van crisissen

Meteen ingrijpen met een krachtig communicatieplan en efficiënte crisismanagement praktijken om een crisis te beheren. Of die nu verband houdt met een product, een ongeval, drukkingsgroepen of sociale acties. Maar ook proactief uw crisisplan opmaken of testen via een “crisis masterclass”. Het doel is om u te ‘ontzorgen’ als een crisis toeslaat.

Lees meer
Trainingen

Trainingen, interactieve workshops en coaching

Onze trainingen zijn zo opgebouwd dat de deelnemers met de verworven kennis direct aan de slag kunnen gaan. En dit voor een waaier van thema’s die vandaag heel actueel zijn op vlak van management, leadership, HR en communicatie. Van ‘zelfsturend leren’ en individuele coaching voor HR Business Partners en leidinggevenden tot en met praktijkgerichte communicatie in onzekere tijden, omgaan met de media, crisis communicatie, communicatievaardigheden… Ontdek al onze trainingen en workshops op maat van uw bedrijf. Voor individuele coaching kan u ons rechtstreeks contacteren.

Ontdek onze trainingen en workshops
Cases

Dit zeggen klanten over ons

De reële expertise die jullie in herstructureringen hebben, is een waarachtige bijbel van do’s en dont’s. Zo konden we fouten vermijden, verloren we niets uit het oog en konden we trots zijn dat we een dermate moeilijke communicatie op de best mogelijke manier hebben aangepakt.

Directeur Communicatie
Automobielsector
Cases

Dit zeggen klanten over ons

“Instead of just accepting the new status quo we have had the opportunity to think about what it means for us as a team.”

New Leadership Assimilation
Europees Executive Search Team
Cases

Dit zeggen klanten over ons

Bij ons kregen 55 topmanagers en leidinggevenden van het middenkader een opleiding in communicatievaardigheden. De resultaten waren er direct. We besteden nu meer tijd aan onze kernmissie terwijl de communicatie veel verbeterd is.

CEO Benelux
Telecomsector
Over ons

Cijfers liegen niet

We richten onze aanpak op concrete en meetbare resultaten. Een voorbeeld? 20.000 tot 60.000 euro – per voltijds equivalent en per jaar – gaat verloren door disfuncties in bedrijven. Het goede nieuws? Wij helpen u om hiervan 35 tot 50 % per jaar te recupereren.

Lees meer over ons
150
CEO's

uit 35 landen in Europa en Afrika volgden onze mediatraining.

200
leiders & teams

ondersteund bij hun ontwikkeling en performantie.

210
herstructureringen

leidde ons team in goede banen. De grootste omvatte 25 landen.

20
minuten

luistert een gemiddelde mens geconcentreerd. Denk eraan bij uw volgende presentatie.

15
minuten

hebben we nodig om een persbericht te publiceren – die snelheid is van vitaal belang voor elk crisismanagement.

100
%

beveelt onze training ‘communication skills for leaders’ aan. Op basis van meer dan 400 deelnemers.

Actueel - Nieuwsbrief

De Ferrero Crisis

Wat leren we hieruit en hoe reageerde Barry Callebaut ?

Download nieuwsbrief
Square Circle insights

Blogs & inzichten

Inzicht, inspiratie of tips nodig? Bekijk zeker onze blogs, en lees alles over de succesvolle integratie van twee bedrijven, hoe u de perfecte vergadering houdt, hoe versterkt uit de coronacrisis komen, en nog veel meer.

Voorbij het woord alleen: een blik op de toekomst bij Square Circle

Square Circle, ofwel hét huis met praktische expertise op het vlak van management, HR en communicatie, werkt al 20 jaar nauw samen met een bedrijfswereld in verandering. Van transformatieprojecten, sterk leiderschap en bedrijfscultuur, tot preventie en beheer van crisissen; telkens werken ze vanuit een geïntegreerde en praktijkgerichte aanpak mee aan het realiseren van de ambities […]

Lees meer

Transformatie en communicatie: wanneer woorden projecten doen mislukken

Victor wil een aantal veranderingen in zijn afdeling aankondigen. Hij heeft uren besteed aan de voorbereiding van 58 slides om de doelstellingen uiteen te zetten, de nieuwe structuur uit te leggen en de beweegredenen voor de verandering scherp te stellen. Kortom, Victor is zeer tevreden over zijn presentatie en zijn baas ook. Op de dag […]

Lees meer

Barry Callebaut en Ferrero opnieuw in productie. Wat leren we uit de chocolade crisis?

Een crisis is altijd de ultieme test om de ware ziel van een bedrijf bloot te leggen. Salmonellabesmettingen komen veelvuldig voor in België maar de meerderheid haalt nooit het nieuws. Heel af en toe komt er een bericht in de krant om een terugroep actie aan te kondigen. Niet zo bij Ferrero. De kern van […]

Lees meer