In gesprek met partner Rudy Coenen: “De sterktes van HR en communicatie verbinden”

Eind 2022 trad Rudy Coenen toe als nieuwe partner van Square Circle. Zijn expertise in communicatie is een perfecte aanvulling voor ons team.

We spraken met Rudy over zijn professioneel verleden, zijn visie op bedrijfscommunicatie en de toekomstplannen van Square Circle.

Je hebt 20 jaar ervaring als communicatie-expert. Hoe is je interesse in dit vakgebied gegroeid?

Rudy: “Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd, dus die interesse zat er al van jonge leeftijd in. Mijn eerste job was als commercieel copywriter, maar ik wilde snel meer. Ik leer ontzettend graag bij en zoek altijd een nieuwe uitdaging. Om die reden ben ik vaak van job veranderd: van commerciële naar interne communicatie in allerlei sectoren. Iedere rol heeft me belangrijke lessen geleerd. En nu is mijn volgende uitdaging bij Square Circle”

Waarom heb je voor een partnerschap met Square Circle gekozen?

Rudy: “Ik geloof in de combinatie van HR en communicatie, want te vaak worden die twee als aparte expertises behandeld, is er bijvoorbeeld weinig tot geen interactie tussen de HR en communicatie consultant of manager binnen een bedrijf. In die wisselwerking wil ik me verder verdiepen. Daarnaast kijk ernaar uit om deel uit te maken van het Square Circle avontuur. Er is enerzijds ruimte om te leren, en anderzijds kan ik een bijdrage leveren vanuit mijn kennis en ervaring.”

Welke inzichten rond communicatie neem je mee uit je professionele carrière?

Rudy: “Ik breng een andere kijk op onze opdrachten, want het is nog niet zo lang geleden dat ik zelf medewerker was in de bedrijfswereld. Ik heb bijvoorbeeld veel ervaring met change, want ik heb verschillende herstructureringen meegemaakt, als medewerker, maar ook als communicatieverantwoordelijke. Ik kan dezelfde taal spreken als onze klanten en dat is een enorme meerwaarde.”

Ben je benieuwd hoe Rudy, samen met zijn Square Circle partners, een strategisch communicatie en HR beleid voor jouw bedrijf kan uitwerken? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend mini adviesgesprek!